Документи

Новости

Партнерство са Ју-Ес-Ејдом на изградњи инфраструктуре у Пословно-индустријској зони 2

26.06.2018
slika
slika

Шеф Економског одјељења Америчке агенције за међународни развој (USAID) Ендрју Бигл данас је са градоначелником Бијељине Мићом Мићићем потписао Анекс уговора о донацији за изградњу приступних путева у Пословно-индустријској зони 2, након чега су посјетили ову Зону и градилиште саобраћајница у Пословно-индустријској зони 2.
- Градска управа Града Бијељина и градоначелник Мићић имају јасну визију развоја што је за сваку похвалу, као и партнерство Града Бијељина и Ју-Ес-Ејда. Наша Агенција подржава економски развој у цијелој БиХ и примијетили смо да су двије главне сметње за бржи развој недостатак инфраструктуре и лоше пословно окружењe. Зато је задовољство видјети да су у Бијељини обје сметње отклоњене. Такође, финансијске процедуре Града Бијељина су транспарентне и то је био један од разлога што смо ушли у партнерство на овом пројекту – био је јасан Бигл.
Удио Ју-Ес-Ејда у изградњи саобраћајница у Пословно-индустријској зони 2 се односи на изградњу 800 метара пута, а вриједност донације је 350.000 конвертибилних марака. 
Градоначелник Бијељине Мићо Мићић је такође истакао да је требало испунити строге услове за добијање донације, укључујући и еколошке дозволе. Поред инфраструктуре неопходне за рад предузећа у Зони, сви објекти ће бити прикључени на фекалну канализацију. 
- Од 52 парцеле које смо овдје имали на располагању, 50 је продано, а једна је у процесу продаје. Десетак предузећа је већ почело са грађевинским активностима, а сви су у обавези да у року од двије године од куповине плаца добију грађевинску дозволу. Главни циљ нам није приход од продаје земљишта, него нова радна мјеста. Реално је очекивање да, након што Пословно-индустријска зона 2 заживи у пуном обиму, посао добије око 1.000 радника – истакао је градоначелник Мићић.