Документи

Новости

Награда Фондације „Стојановић“ Јани Јанковић

20.06.2018
slika
slika

На традиционалној свечености у Галерији Центра за културу „Семберија“, Фондација „Стојановић“ додијелила је повељу и награду од 3.000 конвертибилних марака Јани Јанковић, ученику генерације у Гимназији „Филип Вишњић“.
Фондацију је основао познати адвокат Миодраг Стојановић, с циљем подршке најбољим ученицима генерације у Гимназији, а Јана је девети ученик који добија ову престижну награду.
- Ми већ девет година славимо рад и упорност најбољих гиманзијалаца, стуба образовања у нашем Граду. И ове године су из Гимназије изашли матуранти наоружани знањем, идејама и сновима, спремни да ступе на универзитете цијелог свијета. Од претходних прималаца награде Фондације „Стојановић“ неки су доктори, неки специјализанти, неки су на постдипломским студијама и чини се да су сви на добром путу да се остваре у својим професијама. Не сумњам да ће тако бити и са овогодишњом добитницом награде, коју су ученици и професори изабрали за најбољег ученика генерације - поручио је Бојан Стојановић у име Фондације.
Ученик генерације Јана Јанковић је најавила да ће школовање наставити на Факултету техничких наука у Новом Саду и поручила младим људима да је за успјех потребан труд, али и да сваки рад буде награђен.
Свечаност у Галерији била је прилика да се за носиоце Вукове дипломе прогласи још осморо матураната Гимназије.