Документи

Новости

ИТ индустрија будућност локалних заједница

19.06.2018
slika
slika

У Градској управи организован је пријем на коме је представљен млади предузетник Срђан Ристановић, ИТ стручњак који са својим братом има неколико фирми које се баве услугама у области информационих технологија.
Они израђују софтвере који се користе у болницама у САД, Аустралији, Новом Зеланду и Великој Британији.
Ристановић се, након рада у Шведској, вратио да живи и ради у Бијељини.
- Завршио сам факултет у Београду, а током студирања стипендирала ме Градска управа Града Бијељина. Након завршеног факултета почео сам да радим у Шведској, гдје сам са пријатељима и братом основао фирму „Бренди“ са десетак запослених. Такође, имамо запослене и у Београду, а план нам је да запослимо раднике и у Бијељини - навео је Ристановић, додајући да је, између осталог, због подршке коју је добијао од Града током студија, одлучио да се врати у родни град и настави овдје са радом.
Градски менаџер Милош Стевановић изразио је захвалност Ристановићу јер се вратио у свој родни Град и тиме показао да је Бијељина повољно мјесто за живот и рад.
- Захваљујући оваквим стручњацима Бијељина постаје препознатљива у свијету по образованим кадровима и стручњацима из разних области. Млади Ристановић, као и други предузетници, који редовно плаћају порезе и извозе услуге и производе у иностранство, су изузетан потенцијал који наш Град има и морамо задржати овакве предузетнике - оцијенио је градски менаџер.
Градоначелник Бијељине Мићо Мићић навео је да је опредјељење Градске управе да улаже у образовање, те да таква улагања све више показују позитивне резултате.
- У претходних десетак година водимо се тиме да је образовање врло важан стуб друштвеног развоја, који може много да допринесе напретку читавог Града, када је ријеч о стварању позитивног имиџа у свијету. Наставићемо и даље да радимо и дјелујемо у овом у смјеру, јер млади и успјешни људи представљају нашу будућност - истакао је Мићић, изражавајући увјерење да ће млади предузетник Ристановић прву фирму на подручју БиХ отворити у Бијељини.