Документи

Новости

Успјешан наступ Бијељине на Самиту пословне дијаспоре у Цириху

04.06.2018
slika
slika

Градоначелник Мићо Мићић са делегацијом из Бијељине учествовао је на трећем Самиту пословне дијаспоре у Дитикону поред Цириха „Експо 2018“.
Организатор овог догађаја је било Удружење српских привредника Швајцарске, а генерални покровитељ Самита био је Град Бијељина. Приликом свечаног отварања говорници су, између осталог, похвалили привредне капацитете Бијељине, истакавши да је овај Град један од најповољнијих за покретање бизниса.
- Цијели Самит и сарадња дијаспоре, Српске и Србије су веома важни за развој привреде и туризма на домаћем терену, али и у иностранству. Задовољство ми је што је Бијељина била покровитељ овог Самита и што смо показали да се наш Град убрзано развија, као и да има вишеструке могућности за сарадњу са европским компанијама. Улажемо у развој привреде, пољопривреде, али и туризма, јер су то области које су главни носиоци развоја цјелокупне заједнице - навео је градоначелник Мићић, додајући да су овакви сусрети одлична прилика да се представе новости у раду и развоју, али и размијене искуства са сународницима који живе у иностранству и преузму позитивне идеје.
На сајму у оквиру Самита је учествовало 40 излагача из Србије, Републике Српске и дијаспоре, а на економским и бизнис форумима, односно, специјализованим панелима, преко стотину учесника из матице и иностранства.
Овом приликом, организатори су, између осталих, градоначелнику Мићићу
уручили захвалницу за допринос очувању веза Српске и дијаспоре у Швајцарској.