Документи

Новости

Подршка Аграрног фонда стиже у прави час

07.03.2018
slika

Град Бијељина преко Одјељења за пољопривреду и Аграрног фонда настоји да, у складу са својим могућностима, помогне пољопривредним произвођачима пред прољећну сјетву.
- Ово је период када нема прихода од продаје, али зато пољопривредници имају велике издатке за припрему сјетве и планирано је да баш тада пољопривредницима стигну средства Аграрног фонда, с обзиром на то да им је сада најпотребнија финансијска подршка - навео је градоначелник Бијељине Мићо Мићић.
У Семберији постоји недостатак обрадивог земљишта, а ових дана требало би да буде додијељено у закуп земљиште које је у власништву Владе Републике Српске.
- То су мање парцеле, од по десет хектара, да би што више људи могло да добије обрадиво земљиште, али и поред тога очекујемо да потражња буде већа од понуде. Најбоље рјешење би било да се и земљиште, које је под концесијом ПД Семберије, прерасподјели пољопривредницима, јер би то било од изузетног значаја за пољопривредне произвођаче - сматра Мићић, додајући да ће Градска управа пружити финансијску и организациону подршку за организовање пољопривредних семинара, које одржавају пољопривредни институти и факултети.