Документи

Новости

Нови позив УСАИД-а за подршку инвестицијама из дијаспоре

28.02.2018
slika

Отворен је нови јавни позив за додјелу бесповратних средстава у склопу активности УСАИД Пројекта "Јачање улоге дијаспоре у економском развоју Босне и Херцеговине". Ријеч је о грант програму који подржава микро, мала и средња предузећа, а која нису старија од три година и имају пословну везу или су дијелом у власништву инвеститора из босанскохерцеговачке дијаспоре. Пројекти ће бити подржани са до 50.000 КМ по захтјеву, уз рок спровођења до 12 мјесеци.
Циљ овог позива је осигурање средстава за повећање инвестиција из дијаспоре и стварање нових радних мјеста кроз непосредна улагања, пренос знања и увођење нових технологија у Босни и Херцеговини. У наредне двије седмице ће бити одржа​но​ шест инфо сесија у оквиру којих ће сви заинтересовани моћи сазнати више о начину аплицирања, а све информације су доступне и на онлине платформи www.diasporainvest.ba
Јавни позив је отворен од 26.02.2018. до 30.03.2018., а апликације се испуњавају путем онлине апликације на линку www.grant.diasporainvest.ba уз слање копије пријаве путем поште. Више информација о позиву можете сазнати у оквиру инфо сесија у Сарајеву (28. фебруара), Бихаћу (6. марта), Бањ​алуци (7. марта), Мостару (9. марта), Тузли (12. марта) и Бијељини (13. марта).