Документи

Новости

Фајненшел тајмс: Бијељина међу најпожељнијим европским градовима за инвестирање​

23.02.2018
slika

Свјетски угледан економски часопис „Фајненшел тајмс“ („Financial Times“) уврстио је Бијељину на друго мјесто листе са десет оцијењених малих европских градова најисплативијих за пословање у 2018-2019. години, а у категорији малих региона будућности од десет европских региона Република Српска је заузела девето мјесто.
- Уврштавање на листе најуспјешнијих европских градова за бизнис је потврда да су напори Градске управе да поједностави процедуре за покретање пословања и створи услове за привлачење инвестиција препознати и ван граница Босне и Херцеговине, односно, региона. Истовремено, ово је добра промоција Бијељине и Републике Српске у цјелини. Прије неколико година Бијељина је добила и сертификат БФЦ за повољно пословно окружење и реално је очекивати да ће се у наредном периоду појачати интерес инвеститора за улагање у наш Град – оцијенио је градоначелник Бијељине Мићо Мићић.

„Фајненшел тајмс“ је оцјењивао услове за пословање у шест категорија по градовима и регијама широм Европе, а поред Бијељине, на листама најпожељнијих градова за инвестирање у региону, између осталих, нашли су се и Зворник, Приједор, Зрењанин, Врање, Зајечар, Сремска Митровица, Сомбор, Штип, Прилеп, Скопље, као и Западнохерцеговачки кантон у ФБиХ.