Документи

Јавни позиви, конкурси, огласи

Позив за подношење пријава у оквиру активности "Људи-људима"

23.01.2018
slika

Стална радна група за регионални рурални развој (SWG) у југоисточној Европи у оквиру SWG EC пројекта „Регионална сарадња и умрежавање у области пољопривреде, руралног и економског развоја прекограничних подручја" финансиран од стране Европске Уније објављује позив за подршку манифестацијама/активностима "људи-људима".
Активност „људи – људима“ представља алат за умрежавање, јачање сарадње, промоцију прекограничних региона и њихове културне, традиционалне и природне баштине и подржава економске активности на пољу развоја производа и услуга, као и стварању прекограничних ланаца вредности.
У склопу SWG EC пројекта „Регионална сарадња и умрежавање у области пољопривреде, руралног и економског развоја прекограничних подручја" активности могу бити реализовани у циљаним прекограничним регионима „Дрина-Тара“, „Дрина-Сава“, „Преспа“ и „Шара“ у Босни и Херцеговини, Црној Гори, Србији, Македонији и Албанији. Нажалост, због процедура ЕУ, SWG није у могућности да подржи активности организоване у земљама чланицама ЕУ (Хрватска) док су трошкови учесника (превоз, смештај, ангажовање експерата) из ове земље у склопу активности „људи-људима“ прихватљиви. Манифестацију је потребно реализовати најкасније до 01. новембра 2018. године.
Овим путем SWG позива све заинтересоване представнике из јавног, приватног и цивилног сектора да номинују једну манифестацију која доприноси горе наведеним циљевима за подршку од стране SWG-а. Потребно је да попуните Пријавни образац и буџет, те исте доставите најкасније до 16.02.2018 (до краја радног времена) путем електронске поште на: [email protected]
Пријаве се могу поднети на локалним језицима, након чега ће SWG Секретаријат у сарадњи са комисијом састављеном од представника Министарстава пољопривреде Западног Балкана донети одлуку о избору манифестације. По одобрењу, пријаве са буџетом се подносе на енглеском језику. Напомињемо да је званична верзија документације на енглеском језику и у случају контрадикторности и неслагања валидна је оригинална верзија на енглеском језику.
Линк за преузимање документације:
http://drina-sava.seerural.org/past-events/open-call-for-support-to-p2p-events-in-drina-sava/