Документи

Новости

Бијељина све популарнија туристичка дестинација

15.01.2018
slika

У Бијељини је у прошлој години забиљежен раст долазака и ноћења гостију од 5,1 одсто. Према званичним подацима Туристичке организације овај Град је у 2017. години посјетило 30.000 туриста, који су остварили 57.000 ноћења.
За Бијељину је охрабрујуће повећање броја страних туриста од 19 одсто у прошлој години, чему су допринијеле традиционалне културне и спортске манифестације у Граду, које привлаче велики број посјетилаца, као и бројну дијаспору.
Према анализама Туристичке oрганизације, oграничавајући фактор за развој туризма у Семберији је мали број смјештајних капацитета са 830 лежаја, иако у Етно селу „Станишићи“ у Бијељини послују два хотела са пет звјездица, од укупно пет оваквих хотела у Републици Српској.
- Важно је истаћи и појачан рад тржишне и пореске инспекције током прошле године на сузбијању сиве економије и издавања стана на дан, што је резултирало значајним повећањем евиденције туриста и остварених ноћења - појашњавају у Туристичкој организацији.
У структури страних туриста који су посјетили Бијељину 2017. године је 45 одсто гостију из Србије, као и из Словеније, Хрватске, Њемачке и Швајцарске.
Најпосјећенија туристичка дестинација у Граду је Етно село „Станишићи“, гдје борави више од 70 одсто страних туриста који дођу у Бијељину.