Документи

Јавни позиви, конкурси, огласи

Позив за подношење захтјева за Мале локалне пројекте којим директно управља Амбасада Републике Чешке у Сарајеву

03.10.2017
slika

Позив за пријаву малих локалних пројеката за 2018. годину Амбасада Републике Чешке у Босни и Херцеговини са задовољством објављује годишњи позив за подношење захтјева за Мале локалне пројекте (МЛП) којим директно управља Амбасада Републике Чешке у Сарајеву.
Пројекти би требало да буду усмјерени у секторе:
1) Одрживи економски раст (обновљиви извори енергије);
2) Одрживо управљање природним ресурсима (системи водоснабдевања и канализације); или
3) Добро управљање и ојачана демократија. Сви пројекти треба да промовишу равноправност полова и поштују животну средину.

Средства обезбјеђена од стране Републике Чешке за сваки пројекат крећу се између 200 000 ЦЗК (око 15 000 КМ) до максималног лимита 500 000 ЦЗК (око 37 500 КМ).

Ко је квалификован да поднесе пријаву за пројекат:
Само организације које могу показати свој независан правни статус у Босни и Херцеговини могу поднијети прриједлог МЛП-а:
– локалне невладине заједнице и непрофитне организације,
– локалне академске институције које раде на локалним пројектима,
– међународне, међувладине, мултилатералне и регионалне институције, организације и агенције које се баве локалним развојним активностима,
– општинске, регионалне или националне владине институције или агенције земље примаоца који раде на локалним пројектима.

Већина средстава МЛП-а треба усмерити према локалним организацијама цивилног друштва (укључујући и невладине организације) и друге институције које раде на локалном нивоу. Остали субјекти, као што су међународне, међувладине, мултилатералне и регионалне организације, могу поднијети пријаву, под условом да раде са локалним партнерима и локалним пројектима. Слично томе, општинске, регионалне или националне владине институције могу добити средства МЛП, под условом да су њихови пројекти у суштини локалног карактера.

Подношење пријаве:
Сви приједлози укључују
1) попуњен формулар за идентификацију (XLS, 67 KB)
2) копија документа којом се доказује правни статус подносиоца захтјева у случају да није јавна институција и
3) документ који потврђује овлаштење особе за потписивање Формулара и требају се доставити на енглеском језику на папиру (ручно попуњен није прихватљив) Амбасади Републике Чешке у Сарајеву (Фрањевачка 13, 71 000 Сарајево) и у електронској форми (скениран печатом и потписом, плус оригинални формулар за идентификацију - ексел формат) путем е-маила: [email protected] и [email protected] .

Рок за подношење приједлога (у писаној и електронској форми) је 29. октобар 2017. године. Успешни кандидати требају потписати Уговор са Амбасадом Републике Чешке, највјероватније у фебруару / марту 2018. Све МЛП активности требају бити завршене најкасније до 31. октобра 2018.

За даље информације пошаљите е-мејл на: [email protected]