Документи

Новости

„ЕКОНБИЗ“ пети пут окупио експерте

26.06.2017
slika
slika

Пету годину заредом, на Факултету пословне економије у Бијељини, одржан је интернационални скуп „ЕКОНБИЗ 2017.“ на којем је више од 140 учесника представило 70 научних радова.
Тема научног скупа ове године је била „Трендови развоја и промјене у новој економији земаља у транзицији“.
Декан факултета проф. др Миладин Јовичић истакао је да ФПЕ већ традиционално организује овај научни скуп с циљем да се на овај начин прикажу проблеми који оптерећују економију у региону, али и шире, као и да се покушају наћи рјешења за постојеће изазове.
На пленарној секцији, излагали су проф. др Драган Микеревић са Економског факултета у Бањалуци, проф. др Јелена Кочовић са Економског факултета у Београду, као и професор Јурај Пекар са Факултета за пословну информатику из Братиславе, а у наставку је одржана је и промоција књиге аутора проф. др Ненада Вуњака и проф. Јураја Пекара.
Поред домаћих аутора, овогодишњем скупу су присуствовали и представници академске заједнице економских и других факултета универзитета у Источном Сарајеву, Бањалуци, Београду, Нишу и Новом Саду, као и учесници и гости из Србије, Македоније,  Словачке, Мађарске, Словеније, Хрватске и БиХ.  Гости научног скупа били су и представници реалног сектора, успјешни привредници са којима Факултет има пословно-техничку сарадњу.