Документи

Новости

Сезона у „Танасићу“ у пуном јеку

26.06.2017
slika

Прехрамбена индустрија „Танасић“ своју производну сезону почела је прије нешто више од мјесец дана откупом и прерадом јагоде и вишње са семберских и посавинских њива. Ипак, напомињу у овом предузећу, лоши временски услови су утицали како на род јагоде, а самим тим и на цијену.
„Танасић“ увелико производи мијешану мармеладу, за неколико дана почиње и откуп и прерада кајсије, а потом и уговореног рода поврћа. У овогодишњој производној сезони у Дворовима планирана је прерада око 6.000 тона воћа и поврћа.
Из семберског атара, између осталог, ове године планирају да добију 150 тона цвекле колико је уговорено и пројектовано годишњим планом прераде. Из Србије и Македоније, биће увезена црвена паприка која је још увијек дефицитарна роба на подручју Семберије. Потребно је да паприка буде високог квалитета, да би се произвео препознатљив Танасићев ајвар, наводе технолози из ове прехрамбене индустрије.
Испорука готових производа овогодишње производне сезоне почиње за око два мјесеца. Прерађивачка сезона биће завршена крајем октобра мјесеца и готови производи ће бити смјештени у новоизграђени магацински простор од 2.000 квадрата.
„Танасићеви“ производи су већ увелико познати на домаћем, али и на иностраним тржиштима, а однедавно се јавила и потражња за њиховим производима у Словенији.