Документи

Новости

Привредници обучени за писање пројеката и бизнис планова

06.06.2017
slika
slika

Шеф Кабинета Градоначелника Бијељине Миле Пејчић уручио је сертификате за 17 привредника који су успјешно завршили обуку на тему припреме приједлога пројеката и израде бизнис планова.
Ова обука реализована је у оквиру пројекта „Унапређење пословног окружења сјевероисточног дијела Републике Српске“ који реализује бијељинска Градска управа с циљем унапређења пословног амбијента на локалном нивоу.
- Искористили смо прилику да представнике десет фирми обучимо како да пишу приједлоге проjеката и бизнис планове, за шта су добили PCM (Project Cycle Menagement) сертификат. Задовољство нам је што су сви полазници прошли обуку, уз помоћ стручних и врло искусних предавача. Ово је друга генерација која је успјешно завршила обуку и надамо се да ће им ова обука користити за што квалитетније тржишно позиционирање - навео је Пејчић, додајући да су већ видљиви примјери привредника из прве генерације полазника овог програма који су успјешни у аплицирању за екстерна средства.
Осим ових обука, Пројектом је предвиђено успостављање међуопштинског партнерства са општинама Угљевик и Лопаре, како би се олакшало привлачење нових и задржавање постојећих инвеститора, односно, унаприједио стручни кадар са подручја Града Бијељина и општина Угљевик и Лопаре кроз сет обука на тему инвестиционе промоције за запослене у јединицама локалне самоуправе. Кроз пројектне активности ће ,такође, бити унапријеђена пословна инфраструктура у оквиру Индустријске зоне 2, изградњом једног дијела главне саобраћајнице у дужини од 390 метара која ће омогућити приступ према девет грађевинских парцела у власништву Града Бијељина.
Партнери на пројекту су општине Угљевик и Лопаре, Подручна привредна комора регије Бијељина и бијељинска компанија „Стеко центар“.
Пројекат „Унапређење пословног окружења сјевероисточног дијела Републике Српске“ је подржан средствима Финансијског механизма за подршку пројектима интегрисаног и одрживог локалног развоја у Републици Српској, који је успостављен кроз заједничку иницијативу Министарства финансија Републике Српске, Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске, Инвестиционо-развојне банке Републике Српске, Владе Швајцарске и Развојног програма Уједињених нација (UNDP) у БиХ.