Документи

Новости

На помолу сарадња са Бугарима и Чесима

05.06.2017
slika

Делегација Градске управе Града Бијељина боравила је у Сарајеву гдје су одржани састанци у амбасадама Бугарске и Чешке, с циљем промоције привредног потенцијала Семберије и унапређења сарадње са европским земљама.
- Разговарали смо са савјетником амбасадора Бугарске Красеном Јуруковим, коме смо представили привредни потенцијал Бијељине и пројекте који се тренутно реализују у Граду. Током састанка је разговарано и о приоритетним областима дјеловања бугарске Амбасаде и начинима подршке у БиХ - навела је шеф Одсјека за локални економски развој и европске интеграције Анкица Тодоровић.
У Амбасади Чешке одржан је састанак представника Градске управе Бијељина са амбасадором Чешке у БиХ Јакубом Скалником и шефом Одсјека за привреду и трговину Петром Кашичка, гдје је разговарано о могућностима унапређења енергетске ефикасности у Семберији.
На овом припремном састанку, представљени су привредни потенцијали Града Бијељина и могућности реализације потенцијалних пројеката из области енергетске ефикасности. Договорено је да радни састанак буде одржан у току јула, када би чешки Амбасадор и представници заинтересованих чешких фирми посјетили наш Град.
- Разматрали смо начине унапређења енергетске ефикасности кроз интегрисани и одржив приступ. Чешки Амбасадор нам је представио  искуства из Чешке када је ријеч о енергетској ефикасности, као и могућностима третмана и одлагања отпада. На радном састанку који ће бити уприличен у првој половини јула, разговараће се о конкретним приједлозима сарадње, а већ су у току преговори око реализације неколико пројеката - најавио је шеф Кабинета Градоначелника Бијељине Миле Пејчић.