Документи

Новости

Добар занатлија – сигуран посао

24.05.2017
slika

Градска управа Града Бијељина подржала је промоцију занатских занимања, коју спроводи Занатско-предузетничко удружење „Предузетник“ из Бијељине.
Тим поводом, на подручју Града Бијељина, постављена су два промотивна билборда са слоганом „Добар занатлија - сигуран посао“ који промовишу занатска занимања, као перспективно опредјељење за средњошколско образовање.
- У разговору са привредницима и предузетницима са подручја Града Бијељина, дошли смо до сазнања да су на тржишту рада дефицитарна занатска занимања свих профила, а да уписна политика средњошколског образовања не прати реалне потребе привреде за радном снагом. Одлучили смо подржати промоцију занатских занимања, с циљем подизања свијести јавности, а посебно млађе популације ка професионалној оријентацији и опредјељењу ученика завршних разреда основне школе. Циљ нам је да ученици наставак школовања усмјере ка занимањима за која постоји потреба на тржишту рада. На тај начин би се потребе привреде и образовни процес ускладили, што би довело до повећања запослености у наредном периоду - изразио је очекивање начелник Одјељења за привреду Дејан Савић.