Документи

Новости

Преговори око изградње Фудбалског центра у Бијељини

31.03.2017
slika

Бијељину је данас посјетио предсједник Фудбалског савеза Републике Српске Миле Ковачевић са сарадницима и том приликом са градоначелником Мићом Мићићем разговарао о могућностима за изградњу Фудбалског центра у Бијељини.
- Да бисмо одлучили која локална заједница ће добити фудбалски центар на основу имплементације пројекта  „ФИФА гол“, посјетићемо свих седам  подручних фудбалских савеза на републичком нивоу и на лицу мјеста утврдити какве су понуде и ставови локалних заједница. На основу данашњег састанка закључили смо да је Бијељина заинтересована и да има озбиљан потенцијал за изградњу овог центра – истакао предсједник Фудбалског савеза РС, додајући да је за овај пројекат ФИФА обезбиједила 400.000 долара.
Реализација пројекта ће подразумјевати изградњу два фудбалска терена – једног са природном, а другог са вјештачком травом, уз могућност надоградње у сарадњи са локалном заједницом.
- Бијељина према новом регулационом плану у близини Бријеснице има земљиште предвиђено за изградњу оваквог спортског центра. Планирана је изградња укупно четири терена, а такође у дугорочном плану је и измјештање градског стадиона са досадашње локације и изградња новог и свих помоћних стадионских садржаја у Фудбалском центру - навео је Мићић, додајући да се нада да ће Бијељина бити изабрана за реализацију овог пројекта с обзиром на то да је Фудбалски клуб „Радник“ из Бијељине на врху табеле Премијер лиге, а прошле године је први пут наступао и на европској фудбалској сцени.