Документи

Новости

Бијељина на Сајму туризма у Београду крајем фебруара

21.02.2017
slika

Туристичка организација Града Бијељина представиће туристичку понуду Града Бијељина на Међународном сајму туризма у Београду од 23. до 26. фебруара, на заједничком штанду Туристичке организације Републике Српске.
- Први дан сајма презентацију ће имати ресторан „Ловац“ и Хотел „Дрина“. Такође, на сјаму ће се представити и Бања Дворови - најавио је директор Туристичке организације Бијељина Јован Љубојевић, напомињући да ће се на сајму самостално представити Етно-село „Станишићи“.
Посјетиоци ће моћи погледати филм о туристичким потенцијалима Бијељине, а на штанду ће бити представљена и брошура о манастирима и осталим вјерским објектима, као и туристички водич.
- Спремили смо и нову карту Града Бијељина, са свим измјенама у саобраћају, која ће сигурно бити од користи посјетиоцима нашег Града - сматра Љубојевић.
Прошла година је, када је ријеч о туризму у Бијељини, била успјешнија од 2015. године.
- У прошлој години је број долазака повећан за 18,7 одсто, а број ноћења за 12,8 одсто. Бијељину је 2016. године посјетило 27.800 туриста и имали смо 50.251 ноћења. Од овог броја, 56 одсто су страни туристи - наводе из ТО Града Бијељина.
Према подацима Туристичке организације, за Бијељину је од великог значаја била организација многобројних туристичких, спортских и културних манифестација у прошлој години.