Документи

Новости

Сви путеви у Бијељини проходни

18.01.2017
slika

Снијег у Семберији са кратким прекидима пада више од десет дана, због чега су зимске службе у Бијељини максимално ангажоване да би сви путеви били проходни.
В. д. начелника градског Одјељења за стамбено-комуналне послове и заштиту животне средине Томица Стојановић истакао је на данашњој конференцији за медије да тренутно на подручју Града Бијељина није прекинут саобраћај ни на једном путном правцу.
- Приоритети су нам путни правци до хемодијализних пацијената и осталих болесних особа којима је неопходна медицинска помоћ. У контакту смо са здравственим радницима који нам јављају гдје се налазе најугроженији пацијенти, те у складу са тим водимо рачуна да возила хитне помоћи могу несметано да стигну до болесних суграђана - навео је Стојановић.
Он је додао да због тога што снијег непрестано пада није изводљиво да сви путни правци буду очишћени потпуно и истовремено, али да се ради на томе да сви путеви буду проходни.
- Чишћење снијега, осим учесталих падавина, отежавају и кварови на возилима који се дешавају углавном због смрзавања појединих дијелова машина, али то су краткотрајни застоји од по сат-два, јер се кварови одмах отклањају - појаснио је Стојановић.
За одржавање путева из градског буџета издвојено је око 100.000 КМ за градско подручје, док је за локалне некатегорисане путеве предвиђено 80.000 КМ, а за јавне површине 20.000 КМ.
- Средства за чишћење локалних и некатегорисаних путева су при крају, док је за чишћење путева у градском подручју остало још око 20 одсто средстава, па ћемо морати издвојити још новца за ове ставке, ако снијег ускоро не престане да пада - најавио је Стојановић, истичући да путни правци морају бити проходни и да се то неће доводити у питање.