Документи

Новости

Хладноћа испразнила тезге на Зеленој пијаци

12.01.2017
slika

На Зеленој пијаци у Бијељини услијед веома ниских температура ради значајно мањи број закупаца тезги, избор производа није превише разноврстан, а и број грађана који купују значајно је смањен, забиљежили су у Служби за организацију пијачних услуга у бијељинском предузећу „Комуналац“.
- Ниске температуре стварају проблеме закупцима тезги, јер је воће и поврће кратког рока трајања због смрзавања, а због снијега и леда радници „Комуналца“ су максимално ангажовани у овом мјесецу и покушавају да омогуће нормално функционисање Зелене пијаце - навео је руководилац Службе за организацију пијачних услуга Данијел Перић.
Он је истакао да су све улице у Зеленој пијаци, прилази тезгама, као и саме тезге очишћени, али да је и поред тога број закупаца значајно смањен у јануару.
- Бијељинска Зелена пијаца располаже са 303 стола, а у јануару је закупљено  само око 60. Закупљују само они којима је то једини извор прихода, јер им је у тешкој економској ситуацији новац од продаје на пијаци неопходан за преживљавање - навео је Перић.
Према његовим ријечима, број закупаца, као и купаца се обично повећа након фебруара, када је на тезгама Зелене пијаце већи избор воћа и поврћа.