Документи

Новости

Повећан број пријављених предузетничких радњи

12.01.2017
slika

У 2016. години настављен је тренд већег броја пријављених у односу на одјављене занатско-предузетничке радње у Бијељини, с обзиром на то да је током прошле године у градском Одјељењу за привреду пријављено 309, а одјављено 280 радњи.
Извршни директор Градског занатско-предузетничког Удружења „Предузетник“ Милорад Стевић навео је да су овакви резултати посљедица системских потеза и олакшица као што су дефискализација и занатству, укидање техничког одржавања фискалне касе као класичног парафискалног намета и одобравања спољно-трговинског пословања предузетницима.
У Бијељини дјелује 1.827 предузетника, а у структури дјелатности и даље предњачи трговина са 679 радњи, занатство са 519 и угоститељство са 306 радњи.
- Очекујемо да ће бити настављен позитиван тренд већег броја пријављених у односу на одјављене радње и да ћемо у 2017. години достићи и престићи жељени број од 2.000 активних предузетника у Бијељини - изразио је очекивање Стевић, додајући да очекује од власти на свим нивоима да имају више разумијевања и подршке за рад предузетника.