Документи

Новости

„Дани Војводине“ у Бијељини

09.12.2016
slika
slika

Туристичка организација Војводине организовала је данас у Центру за културу „Семберија“ у Бијељини манифестацију „Дани Војводине“, како би становницима овог града и околине представила туристичке потенцијале градова и општина из Војводине и унаприједила сарадњу туристичких радника из двије сусједне регије.
На овој туристичкој манифестацији представило се 11 војвођанских градова и општина на чијим штандовима су биле представљене, прије свега, информације о празничној туристичкој понуди, бањским, етно-туристичким, манифестационим, градским и бројним другим врстама туристичких аранжмана у понуди сјеверне српске покрајине. Поред информативог дијела, посјетиоци су имали прилику да, уз тамбураше, уживају у гастрономским специјалитетима Бачке, Баната и Срема.
- Повод нашег доласка је туристичка понуда Војводине, али са акцентом на предстојеће празнике. Овакви видови промоције започети су у 2016. години, а Бијељина је други град, из земаља у окружењу, у коме се одржава манифестација „Дани Војводине“ - навела је директор Туристичке организације Војводине др Наташа Павловић.
Потпредсједник Владе АП Војводине и покрајински секретар за привреду и туризам Иван Ђоковић је, уз захвалност градоначелнику Бијељине Мићи Мићићу на гостопримству, истакао да је Туристичка организација Војводине препознала потенцијал за сарадњу Семберије и Војводине у овој области.
- Традиција и култура Војводине и Семберије међусобно се прожимају дуги низ година, а Бијељина и Семберија су присутне у Војводини у њеном друштвено-политичком и културном амбијенту, те је ова манифестација један од начина како да наставимо да одржавамо сарадњу и размјену искустава - навео је Ђоковић.
Градоначелник Мићић је оцијенио да овакве манифестације пружају вишеструку корист и за Војвођане и за Семберце.
- На овај начин туризам ће се подићи на један виши ниво, чему бијељинска Градска управа увијек пружа подршку. Ми смо сусједи и наши грађани сигурно ће посјетити неке од дестинација у Војводини, а надамо се да ће и војвођански туристи наставити да посјећују наш Град који свакако има шта да понуди - изразио је очекивање градоначелник Мићић.