Документи

Питајте, надлежни смо

* користиће се искључиво за слање одговора на питања

Upisite kod

Питања и одговори (3)

Marko
12.04.2018
Postovani,
Ukoliko bi ja kao student otvorio poslasticarnicu,da li bi izgubio svoja studentska prava..I da li zavisi od toga u kom privrednom obliku se oeganizuje ta poslasticarnica
S postovanjem
Odgovor
13.04.2018

Поштовани,

Регистрацију предузетничке дјелатности може да региструје редован студент само као додатно занимање и мора запослити лице које испуњава услове за обављање тражене дјелатности.

(Одговор дало: Одјељење за привреду)
Radenko
13.02.2018
Interesuje me kako se dobijaju saglasnost i dozvole za gradnju solarne elektrane i ko su nadležne institucijePozdrav Radenko
Odgovor
06.03.2018

Поштовани,

Извињавамо се на кашњењу, будући да нисмо могли раније одговорити на питање усљед техничких проблема.

За градњу соларне електране потребно је да надлежни орган изда локацијске услове, грађевинску дозволу и употребну дозволу. За градњу соларних постројења са фотонапонским ћелијама и других постројења која користе све видове обновљивих извора енергије инсталисане снаге до 250 kW наведене дозволе издаје Одјељење за просторно уређење Градске управе Бијељине, а за постројења преко 250 kW дозволе издаје Министарство за просторно уређење, грађевинсрство и екологију Републике Српске. За све три дозволе потребно је доставити законом прописану документацију. При корак би био подношење захтјева за локацијске услове, након локацијских услова грађевинска дозвола. Пошто се ради о специфичном објекту било би корисно да се најприје информишете непосредно у Одјељењу за просторно уређење (Карађорђева улица број 4, први спрат, соба број 21 и 17) или на број телефона 055/233-473 о документу просторног уређења, ако Вам није познато на којој локацији се може правити такав објекат. Ако Вам је позната локација онда поднесите захтјев за издавање локацијских улова.

(Одговор дало Одјељење за просторно уређење)
Senka Stojkovic
13.02.2018
Postovani,

Molim vas ukratko za informacije o ishodu javne rasprave na temu promene urbanistickog plana za grad Bijeljinu, odrzane 09.02.2018.godine.

Hvala
Odgovor
06.03.2018

Поштована,

Извињавамо се на кашњењу, будући да нисмо могли раније одговорити на питање усљед техничких проблема.

Јавна расправа о нацрту Урбанистичког плана Града Бијељина је одржана 09.02.2018. године у 12 часова у Великој сали у згради Градске управе Бијељина. Одјељење за просторно уређење је путем јавног позива информисало грађане о одржавању расправе (путем дневних новина). На јавној расправи расправљало се о ставу носиоца израде плана т.ј. Ј.П. "Дирекција за изградњу и развој града" Д.О.О. Бијељина о поднесеним примједбама заинтересованих лица током јавног излагања нацрта плана, односно које примједбе су усвојене, а које нису и зашто нису.

(Одговор дало Одјељење за просторно уређење)