Official web site of
City Bijeljina

Керамика Јовановић - нова страна инвестиција



У Бијељини је данас почео са радом нови дистрибутивни центар компаније "Керамика Јовановић" из Србије,  чија изградња је трајала 15 мјесеци, а вриједност инвестиције износла је 1,2 милиона конвертибилних марака.
Ова компанија, поред продаје цријепа и опекарских производа, бави се дистрибуцијом и продајом керамичких плочица и купатилског намјештаја водећих свјетских и домаћих брендова.
У оквиру комплекса у Гојсовцу, на око 8.000 м², налази се продајни салон површине 650 м², затворени магацински простор од 1.000 м² и отворени складишни простор на 6.000 м², а ово је први дистрибутивни центар "Керамике Јовановић" изван Србије, односно у Републици Српској.


На отварању дистрибутивног центра градоначелник Бијељине Мићо Мићић изразио је задовољство што је још један страни инвеститор одабрао Бијељину и својим улагањем допринео здравој конкуренцији, односно већој понуди и повољнијим цијенама за наше суграђане.
-  Људи са капиталом желе да дођу код нас, што значи да наши напори на стварању повољног пословног окружења дају резлтате. Циљ нам је отварање нових радних мјеста како би људи остали на овим просторима и имали бољи квалитет живота. У зависности од тога колико БиХ буде политички стабилна држава и за колико времена ће бити формиран Савјет министара, тако ће и инвеститори долазити - закључио је Мићић.
Он је додао да је задатак локалне заједнице да улагачима обезбиједи инфраструктуру, као и да олакша процедуре доласка до различитих дозвола.
- Поновном ресертификацијом и потврђивањем статуса града са повољним пословним Градска управа је доказала да чини све што је у њеној надлежности да привредницима олакша пословање, а да у томе имамо успјеха доказ је све већи број инвеститора који свој капитал улажу у Бијељину нагласио је Мићић.
- Наша компанија је почела свој пословни пут у Зрењанину који је градски град са Бијељином и верујемо да ћемо бити још једна спона између два града. Овај објекат је сигурно најлепши од свих 13 наших центара, јер се трудимо да сваки простор буде лепши од предходног - истако је Будимир Јовановић власник "Керамике Јовановић".