Official web site of
City Bijeljina
Интернет страница investinbijeljina.org је у припремној фази.

Одржан Инфо-дан о програму „Хоризонт 2020“Појединци који су оспособљени да напишу иновативне пројекте и да аплицирају за средства програма Европске уније „Хоризонт 2020“, могу да добију најмање 300.000 евра за своје идеје, најавио је директор Института „Оикос“ из Бијељине Зоран Мастило приликом презентације овог програма.Инфо-дан о „Хоризонту 2020“, с циљем да заинтересоване упути како да напишу квалитетан пројекат и да своје знање искористе на тржишту, Институт „Оикос“ је по трећи пут организовао у сарадњи са Министарством Цивилних послова БиХ, НЦП структуром и Градском управом Бијељина.
- Европска Унија нуди огромне буџете за пројекте из наше земље, али језик, информатичка неписменост и незнање при писању пројеката су и даље велики проблем. Парадокс је да БиХ годишње плаћа 1.200.000 конвертибилних марака за учествовање у програмима ЕУ, а не успијева да добије ни наведена средства, па смо у сталном дебалансу - истакао је Мастило.
Он је позвао све појединце, привреднике, институције, факултете и универзитете, да се едукују о програму „Хоризонт 2020“ и да осмисле пројекте којима ће себи, локалној заједници и држави донијети корист.
Директор Агенције за развој малих и средњих предузећа општине Угљевик Милорад Јовичић навео је да је у писању пројеката које финансира ЕУ добро уколико апликанти изаберу тему која проистиче из стратегије развоја локалне заједнице у којој живе.
- Ријеч је о милијардама евра који се налазе у фондовима ЕУ. Људи и даље не вјерују да су способни да напишу пројекте, плаше се незнања, али баш зато постоји Инфо-дан. У стратегији општине Угљевик која је писана за период од 2015. до ове године, наведено је да је један од приоритета развој воћарства и ми ћемо покушати да подстакнемо фирме овог краја да осмисле одређене пројекте - истакао је Јовичић.
Инфо-дан су подржале и агенције за развој малих и средњих предузећа Града Бијељина и општине Угљевик.