Official web site of
City Bijeljina
Интернет страница investinbijeljina.org је у припремној фази.

„Семберка“ Јања упркос пандемији ради пуним капацитетомУ складу са акцијом „Купујмо домаће“, посебно у времену када имамо додатне проблеме због вируса корона, фабрика „Семберка“ Јања је добар примјер гдје је све, од сировине до пласмана на тржиште, домаће – истакао је градоначелник Бијељине Мићо Мићић, који је у сриједу, са делегацијом Привредне коморе Републике Српске, обишао погоне ове компаније.


Мићић је подсјетио да су домаћу производњу кромпира у Јањи и Семберији заједнички подржали Градска управа, која је уложила 16.000 КМ, и Јединица за координацију пројеката у пољопривреди, тако да су пољопривредни произвођачи сјеменски кромпир добили упола цијене.
-Наставићемо, као и до сада, пољопривредним произвођачима пружати подршку на прави начин, тако да су у ланцу до крајњег купца, сигурни сви - пољопривредници, прерађивачи, као и они који пласирају домаћу робу на тржиште – нагласио је Градоначелник.
Иако је пословање због епидемије вируса корона свима било отежано, Златан Пејић, руководилац производног погона „Семберка“ Јања, истако је да је ова фабрика успјела да прода и створене залихе робе јер су путеви за робу из увоза били затворени.
-Фабрика "Семберка" у бијељинском насељу Јања успјешно је повезала домаћу пољопривредну производњу, прераду и пласман – навео је Пејић.
Предсједник Подручне привредне коморе Бијељина Анто Гајић је истакао да је од почетка пандемије вируса корона ова институција у сталном контакту са привредницима и предлаже мјере Влади како би реални сектор што лакше поднио посљедице изазване погоршаном епидемиолошком ситуацијом.
- Радити морамо, али уз прописане мјере заштите, а потребно је да сви помогнемо онима који су претрпјели највећу штету - поручио је Гајић.