Official web site of
City Bijeljina
Интернет страница investinbijeljina.org је у припремној фази.

Позив за учешће у пројекту „Њемачка иницијатива за проналажење добављача у земљама Западног Балкана 2019“Представништво њемачке привреде у БиХ, њемачке Спољно-трговинске коморе у земљама Западног Балкана, као и њемачко Удружење за управљање материјалима, увоз и логистику позивају заинтересоване да буду дио регионалног Б2Б пројекта „Њемачка иницијатива за проналажење добављача у земљама Западног Балкана 2019“.
Пројекат ће бири представљен у Дортмунду (Индустријско-трговинска комора) 6. јуна 2019. године.
Циљ пројекта је да се, у оквиру једнодневног догађаја, одабране компаније из БиХ и земаља Западног Балкана састану са њемачким фирмама које траже добављаче роба и услуга из тражених дјелатности пословања. Заинтересоване њемачке компаније долазе претежно из металопрерађивачког сектора, добављачког сектора за аутоиндустрију, сектора прераде и производње материјала од пластике, као и електро и електронског сектора.

Концепт пројекта се базира на Б2Б-мечмејкинг платформи: 

➢ Иницијална педесет два (52) профила заинтересованих њемачких компанија се налазе у прилогу дописа, са описима дјелатности компанија и конкретним производним захтјевима који су упућени фирмама у земљама Западног Балкана. У профилима њемачких компанија се наводи шта све фирма, тј. произвођач из региона треба да има у свом производном портфолију како би се квалификовао за потенцијалну сарадњу:


 
➢ Своју заинтересованост за учешће у пројекту остварујете кроз попуњавање пријавног формулара који се  налази на линку:


➢ Пристигле пријаве се шаљу њемачким компанијама на увид које кроз систем оцјењивања бирају фирме с којима желе да одрже састанак на догађају у Дортмунду ове године. 

➢ Важна напомена: уколико профили компанија из Западног Балкана не одговарају потребама њемачких компанија, они могу да одустану од учешћа на догађају у Дортмунду.
Уколико сте се препознали као потенцијални добављач неке од њемачких компанија, позивамо вас да попуните пријавни формулар и пошаљете га на е-маил: [email protected] најкасније до 3. априла 2019. године. 

Догађај се реализује под покровитељством Министарства за привреду и енергију СР Њемачке у оквиру Програма за развој страних тржишта за мала и средња предузећа СР Њемачке.

Додатне напомене:
• Пријавни формулар се попуњава на енглеском језику, а попуњавају се само предвиђена поља за одговоре у колони Б. 
• Пријавни формулар мора бити достављен у ексел формату. 
• Службени језик на Б2Б догађају је енглески, тј. Б2Б састанци ће се одвијати на енглеском језику (опционо њемачком језику).
• Број мјеста на Б2Б догађају је ограничен, тј. на догађају учествују само оне компаније које својим производним програмом одговарају потребама њемачких компанија.
• Котизација за учешће на овом догађају се не наплаћује.