Official web site of
City Bijeljina
Интернет страница investinbijeljina.org је у припремној фази.

Снимања у „Гала медици“ уз овјерену здравствену књижицуСпецијалистички центар „Гала медика“ из Бијељине склопио је уговор са Фондом здравственог осигурања за прегледе који се раде магнетном резонанцом, што ће омогућити пацијентима да, уз упутницу и овјерену здравствену  књижицу, обаве бесплатне прегледе у овој здравственој установи.- Захвални смо Фонду здравственог осигурања што су препознали квалитет и предан рад наше установе, те нам овим уговором указали повјерење као партнеру у циљу пружања што квалитетније и ефикасније здравствене заштите - навели су у овој установи.
Овај Специјалистички центар почео је са радом од септембра прошле године и омогућава пацијентима да на једном мјесту добију висококвалитетне здравствене услуге. 
Налази се у Комитској улици у Бијељини и располаже најсавременијим медицинским апаратима а, између осталог, нуде могућност снимања рентген дијагностиком на апаратима врхунских перформанси: магнетној резонанци 1.5Т, ЦТ скенеру 16 слајсном, ултразвуку 4Д, рентгену (класичном и интраоралном), ортопану 2Д и 3Д, мамографу, остеодезитометрију, као и широк избор специјалистичко-консултативних кардиолошких, гинеколошких и ендокринолошких прегледа.
- Ми смо нова здравствена установа која је настала као резултат рада тима стручњака, који су сматрали да Бијељина, али и читава регија имају потребу за пружањем оваквих здравствених услуга, првенствено за снимање из области радиологије. Квалитет апарата је на високом нивоу, а у овај специјалистички центар редовно долазе и специјалисти са Војно-медицинске академије из Београда, односно, Клиничког центра Србије - истичу у „Гала медици“.
Ова установа једина у Српској ради магнетну резонанцу срца, а такође, раде и скрининг на ЦТ-у, односно снимак плућа којим може на вријеме да се открије карцином плућа.
- Нискодозни ЦТ скрининг карцинома плућа је неинвазивна метода снимања плућног паренхима на ЦТ, у циљу што ранијег откривања ове болестикод пацијената без симптома и клиничких знакова, а који се убрајају у ризичне групе. Овом скрининг методом могуће је открити карцином плућа знатно раније прије првих симптома, са смањењем смртности и до 20 одсто. Зрачење је много мање него приликом стандардног ЦТ прегледа грудног коша, а количина информација око 1000 пута већа од информација добијених обичним рентгенским снимањем плућа - напомињу стручњациСпецијалистичког центра „Гала медика“.